Меню:
Назад към
EVENTS.IDG.BG
Лектори
 • Цветанка Георгиева

  Цветанка Георгиева

  CIO

  ЧЕЗ България ЕАД

  Цветанка Георгиева е директор дирекция “Информационни и комуникационни технологии” в “ЧЕЗ България” ЕАД от ноември 2005 г. Преди това от 1994 г. до 2005 г. е програмист, мениджър “Проекти” и търговски директор Utility Systems a.s. (преди STAS servis s.r.o). Завършила е “Компютърни технологии” в Чешкото висше техническо училище в гр.Прага – ČVUT. Има MBA от VUT - Business School (Nottingham Trent University).

 • Марио Илиев

  Марио Илиев

  Финансов бизнес партньор за Югоизточна Европа

  АстраЗенека

  Марио Илиев е завършил Икономика и бизнес администрация в Университета  във Виена, има магистърска степен по „Макроикономика” от УНСС,  „Здравен мениджмънт” от Медицински университет София, както и MBA, University of Seattle.От ноември 2008 е Финансов Мениджър на АстраЗенека България, като през май 2013 г. е назначен за Финансов бизнес партньор за Югоизточна Европа. Отговорностите му на тази позиция включват стратегическо управление на бизнес процеси, финанси и логистика на България, Украйна, Казахстан, Беларус, Грузия и Азърбайджан.Предишният му професионален опит включва работа като одитор в KPMG и  Еrnst & Young.Марио Илиев е председател на групата Финансовите директори към Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители.

   

 • Кирил Петков

  Кирил Петков

  Директор на дирекция "Информационни технологии"

  Bulstrad Vienna Insurance Group

  Кирил Петков е директор дирекция “Информационни технологии” в Bulstrad Vienna Insurance Group от 2007 г. За периода 2009-2012 съвмeстява тази функция и за ZK Bulgraski Imoti AD, която е член на Vienna Insurance Group до вливането си в Bulstrad Vienna Insurance Group през 2012. До 2007 г е работил като ИТ мениджър в INTERLEASE, член на NBG. Бил е изпълнителен директор на CTC Software Engineering и CTC Software. Кирил Петков има богат ИТ опит, с особен интерес към подобряване ефективността на бизнес процесите с тяхното пресъздаване и автоматизиране в информационните системи. Член е на ISACA Sofia chapter. Носител е на престижната награда на Клуба на ИТ мениджърите в България “ИТ мениджър на годината” за 2010 г. в категория “Ефективност”.

 • Александър Захариев

  Александър Захариев

  Търговски представител на Gartner в България

  Управляващ директор, Calisto Adriatic

  Започва кариерата си в Агенция за чуждестранни инвестиции като ИТ експерт. Участвал в ИТ организацията на събитията на "Български Икономически Форум". Бил е мениджър продажби, а в последствие управляващ директор на „Бизнес Информационни Технологии и Системи” - компания, специализирана в продажбата на АТМ и ПОС терминали, системен интегратор на Dell. Създава и ръководи компания, специализирана в дистрибуция на софтуерни решения за локализация и глобализация на съдържание. Магистър от Философския факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Има квалификации по E-Commerce, управление на проекти и маркетинг.

 • Георги Георгиев

  Георги Георгиев

  Ръководител отдел „Информационни технологии"

  ПроКредит Банк

  Георги Георгиев е ръководител на ИТ отдела в ПроКредит Банк България. На тази позиция е от създаването на банката през 2001 г. Притежава магистърска степен по „Компютърни технологии” от РУ „Ангел Кънчев”. Успешно е завършил интензивна, тригодишна програма за обучение на мениджъри в централната академия на ПроКредит групата във Фюрт, Германия. Член е на Клуба на ИТ мениджърите в България и е един от основателите му.

 • Мирослав Вичев

  Мирослав Вичев

  Главен изпълнителен директор

  БОРИКА-БАНКСЕРВИЗ АД

  Мирослав Вичев е главен изпълнителен директор на платежния и картов оператор "Борика-Банксервиз". Има над 25  години опит в сферата на информационните технологии за банковия сектор. Преди да се присъедини към дружеството заема редица ръководни позиции: ръководител "Приложни системи" в Българска пощенска банка, старши мениджър "Управленско консултиране и ИТ" в Deloitte & Touche, ръководител на "Консултантски отдел" в "Майкрософт България" и консултант по избора на система РИНГС към БНБ, директор "Информационни технологии" в ТБ "Биохим", изпълнителен директор на Банка ДСК. Наред с това е член на надзорния съвет на пенсионна компания "ДСК Родина", член на съвета на директорите на "Дружество за касови услуги" и член на съвета на директорите на OTP Bank (Русия), зам.главен изпълнителен директор на OTP Bank (Унгария) и главен информационен мениджър на банковата група. Завършил е Техническия университет в София.