Меню:
Назад към
EVENTS.IDG.BG
Начало

Национална конференция

“Облачните технологии на прага на зрелостта
4-о издание

20 ноември 2014, Sofia Event Center, София 

Според анализатори, приходите от публичните и частните облачни сървъри ще нарастват с 16,6 на сто на годишна база, генерирайки 11 милиарда долара през 2016 г., а изпълнителните директори, които проактивно мигрират своята ИТ инфраструктура към облачно базирана архитектура, ще генерират нови приходи, които ще се увеличат 3 пъти за периода 2011 – 2017 г. Заедно с това обемите на данните на предприятията ще нараснат с феноменалните 650% за следващите 5 години.

Тази необратима тенденция – облачният компютинг – ще бъде във фокуса на 4-ата Национална конференция “Облачните технологии на прага на зрелостта”, която ще се проведе на 20 ноември в Sofia Event Center.

Преминаването на бизнеса към облака - най-сериозната технологична трансформация от ерата на персоналния компютър и на интернет – достигна своята точка на преобразуване в световен мащаб през 2012 г. и оттогава това не е просто тенденция, а по-скоро безусловна бизнес необходимост.

Техническите основи на облачния компютинг, които включват SOA архитектурата и виртуализацията на хардуера и софтуера, както и различните облачни предложения, като например инфраструктурният облак (хардуер и управление на ИТ инфраструктурата), софтуерният облак (SaaS фокуса върху мидълуера като услуга или традиционният CRM като услуга), приложният облак (приложението като услуга – AaaS и социалната мрежа като услуга) и бизнес облакът (бизнес процесът като услуга) са само част от необятното море на облачния компютинг. Тези тенденции и много други, тяхното приложение в практиката и редица жизненоважни аспекти на облака, като сигурността и защитата на личните данни, правните разпоредби, лицензионните политики и нивото на предоставяните облачни услуги ще бъдат дискутирани в рамките на тазгодишното издание на конференцията.

Акценти на програмата:

  • Облачните ИТ модели в бизнеса: тенденции и анализи
  • Облакът: бизнес оптимизация и ефективност. Сигурност и защита на данните
  • Практически аспеки на облака
  • България на картата на световния облак – къде сме ние и какво ни предстои?

Към кого е насочен форумът

Събитието е насочено към представители на държавни структури и организации, индустриални и производствени предприятия, компании в областта на транспорта и логистиката, търговията и услугите, телекомуникациите, финансови, застрахователни и пенсионни дружества и др. През 2013 г. на събитието присъстваха висши мениджъри (управители, изпълнителни дирек­тори, оперативни директори, финансо­ви директори), държавни служители и експерти, ИТ директори, ИТ експерти, ръководители на проекти, одитори, консултанти.