Меню:
Назад към
EVENTS.IDG.BG
Начало


15-та конференция по електронно управление


ИКТ –  СТРАТЕГИЧЕСКА ПОЛИТИКА ЗА РАБОТЕЩО E-УПРАВЛЕНИЕ

6-7  март 2014 г., София Хотел Балкан

Под патронажа на: Заместник министър-председателя по икономическото развитие доц. Даниела Бобева
 
Със съдействието на:
Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията
Национално сдружение на общините в Република България

Мрежа на асоциациите на местните власти в Югоизточна Европа


През 2013 г. форумът акцентира върху практическите резултати и моделите за реализация на основните задачи в електронното управление – свързване на регистрите с данни, приоритетните административни услуги за централна, общинска и областна администрация, как усъвършенстваният портал на електронното правителство ще помага на обществото. През 2014г. конференцията отново ще представи възможностите за развитие на електронното управление в страната, ще покаже много добри практики в областта на е-управлението и ще засегне стъпките, които предстои да направи електронната администрация.

Какви са настоящите методики и инструменти за електронно управление, как се развива изграждането на облачна инфраструктура на електронното управление, осигурена ли е вече качествена структурирана информация във всички звена на държавната администрация, какви е-услуги за гражданите и бизнеса предстои да бъдат изградени, докъде стигна развитието на системата за електронна идентификация на българските граждани, какви ще бъдат приоритетите в новия програмен период, са само част от акцентите на тазгодишното издание на форума.

Ежегодно в събитието взимат участие: министри, зам. министри, главни секретари и ИТ директори на ведомствата, областни управители, кметове, зам. кметове и главни секретари на общини, представители на водещи световни и български компании в областта на информационните и комуникационни технологии, представители на донорски организации.Технологичен партньор на конференцията: