Меню:
Назад към
EVENTS.IDG.BG
Лектори
 • Светослав Младенов

  Светослав Младенов

  Изпълнителен директор

  Българска агенция за инвестиции

  Светослав Младенов е изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции от септември месец 2013г.. Преди това е бил изпълнителен директор на „Белвю пропърти” и на „Прайм пропърти”, а в периода 1999-2006 г. е бил регионален мениджър продажби в „Актавис”.Г-н Младенов е бакалавър  по международен туризъм и по МИО от Югозападния  университет в Благоевград. Има МВА със специализация в областта на глобалните инвестиции и глобалния мениджмънт от Виенския икономически университет, Австрия, и Университета на Минесота, САЩ. Специализирал е инвестиционна политика в Санктпетербургския държавен университет.

 • Красин Димитров

  Красин Димитров

  Заместник-министър на икономиката и енергетиката

  Министерство на икономиката и енергетиката

  Преди назначаването му на поста заместник-министър на икономиката и енергетиката през юни 2013 г. Красин Димитров е работил на ръководни позиции по програми на редица международни организации и е съветвал дванайсет правителства на пет държави по въпросите на икономическата и правната реформа, приватизацията, автоматизацията на административните услуги и електронното правителство, кризисния мениджмънт и иновационната политика.Неговата професионална квалификация и опит са в областта на структурните реформи, институционалното развитие и разработването на стратегии и мерки, насочени към постигането на устойчив стопански растеж чрез регулиране и подобряване на бизнес средата, повишаване на административния капацитет, насърчаване на развитието на МСП, публично-частното партньорство, повишаване на конкурентоспособността, стимулиране на иновациите и ускоряване на електронното управление.Красин Димитров има магистърска степен по управление и организация на промишлеността (Университет за национално и световно стопанство) и магистърска степен по бизнес администрация (University of Lincoln, UK).

 • Евгений Иванов

  Евгений Иванов

  Изпълнителен директор

  Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия

  Евгений Иванов е изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия от месец септември 2013 г. Преди това, в качеството си на изпълнителен директор на „Астера“ АД, „Астера Холдинг“АД и „Синел“ АД, както и председател на Съвета на директорите на „Арома“ АД, г-н Иванов е значима фигура в сектора на българската парфюмерия и козметика. Г-н Евгений Иванов е заемал длъжностите председател на Управителния съвет на Българската национална асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика и член на Управителния съвет на „ЕКОБУЛПАК“ и на „Съюз „Произведено в България“. В периода 2007-2009 г. е член на постоянни комисии в Народното събрание: „Бюджет и финанси“ и „Комисия по икономическа политика“, а от 2009 г. до 2010 г. е член на Комисията за защита на конкуренцията.Г-н Иванов е магистър по електрически машини и апарати, икономика и интелектуална собственост.

 • Ивайло Славов

  Ивайло Славов

  Член на УС на Българска аутсорсинг асоциация и Изпълнителен директор на Булпрос

  Славов има повече от 19 години опит на ръководни позиции, с  фокус върху  бизнес и продуктово развитие, аутсорсинг, управление на големи проекти в компании за човешки ресурси, ИТ и комуникации. С широки познания в областта на банкирането, финансовия сектор, производството и  пазара на IT & Комуникации с широка мрежа от бизнес контакти в цяла EMEA.През последните осемнадесет  години Ивайло Славов е работил за SEB, Unisys,  Microsoft, PC-WARE  и Adecco в Европа на различни управленски нива.В момента e изпълнителен директор в Булпрос Консултинг, бързоразвиваща се европейска компания, която предлага целия спектър услуги в областта на информационните технологии.

  Ивайло е член на борда на Българска аутсорсинг асоциация.

 • Нели Нанова

  Нели Нанова

  Ръководител на Службата по търговско-икономическите въпроси

  Посолството на Република България в Пекин, Китай

  Нели Нанова е ръководител на Службата по търговско-икономическите въпроси към Посолството на Репупблика България в Пекин, Китай. През 2001 г. е завършила магистратура в юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" със специалност право, а през 2008 г. е придобила образователно-квалификационна степен „бакалавър” по специалност "китаистика" на СУ "Св. Климент Охридски". Има редица специализации в китайски универиситети: Пекинският университет за езици и култури (август 2006 г.), Пекинският педагогически университет (2006-2007 г.). През 2011 г. завършва магистратура в третия по големина и популярност университет в Китай - Китайския народен университет, със специалност "Международни отношения" и придобита образователно-квалификационна степен "Магистър по юридическите науки".В професионално отношение има стаж в съдебната система, но като цяло се занимава с международна търговия и икономически отношения от десет години, със стаж в частния бизнес, в посолството на Република България, като асистент на посланика и като ръководител на службата по търговско-икономическите въпроси към Посолството на Република България в Пекин, Китай. В момента отговаря за насърчаване на двустранните търговско-икономически отношения.От май 2013 г. Нели Нанова изпълнява длъжността на председател на Оперативна група "Китай" към Европейската туристическа комисия.

 • Елица Панайотова

  Елица Панайотова

  Изпълнителен директор

  Sofia Tech Park

  Елица Панайотова започва професионалната си кариера като архитект и експерт по градско планиране, като сред първите ù проекти са генплана и първите две сгради на Бизнес парк - София. След 6 години на проектантска практика, инвестиционно консултиране и второ висше образование, в продължение на три години тя изпълнява длъжността на търговско аташе в българското посолство във Вашингтон, окръг Колумбия. Ангажиментите ù са насочени към създаване на двустранни партньорства, бизнес коопериране и инвестиционно промотиране във всички икономически сфери. При завръщането си в България през 2005 г., нейният международен опит, в комбинация с техническото ù образование, са изключително подходящи за кариера в сферата на недвижимите имоти и тя оглавява звеното, отговарящо за тази дейност, на „Глоубъл Файненс“ за България. Впоследствие, през 2006 г., Елица Панайотова става Главен изпълнителен директор на „Алфа Дивелъпмънтс“ – холдингово дружество, чийто обекти съставляват инвестиционен портфейл от близо 1 млн. кв.м. и обхващат целия спектър на дейности в сферата на недвижимите имоти. Тя е заемала също така и длъжността управител на Бизнес парк - София. Елица Панайотова създава и ръководи свое собствено архитектурно студио – „СКИЦА“. По настоящем изпълнява ролята на Изпълнителен директор в „София Тех Парк“ АД.

 • Георги Брашнаров

  Георги Брашнаров

  Председател

  Българска асоциация на софтуерните компании - БАСКОМ

  Георги Брашнаров е Председател на Българската асоциация на софтуерните компании – БАСКОМ (www.basscom.org) и Председател на Борда на ЕСИ Център България (Регионален център за Източна Европа на Европейския Софтуерен Институт - www.esicenter.bg).

  Същевременно Георги Брашнаров е Управител и на една от големите български компании за разработка на софтуер – Немечек България ООД. Г-н Брашнаров е с повече от 20 години опит в ИТ сферата, в области като разработка на софтуер, системна интеграция, аутсорсинг услуги,  а също така консултиране и внедряване на ИТ решения в едни от водещите международни компании в областта на ИКТ, строителството, автомобилостроенето, финансовата и застрахователната сфери.

  Георги Брашнаров активно участва в различни инициативи за изграждане на капацитет в областта на ИТ сектора в България и региона, и налагане на бранда SEEIT (South East Europe IT), а също така е канен за лектор и участва в много международни конференции  като Годишни събития на Европейската банка за реконструкция и развитие (EBRD), SEI SEPG Latin America, ESI Clustering Congress, USAID and GIZ конференци.

  През месец юни 2008 г. г-н Брашнаров е избран за Вицепрезидент на новосъздадената Европейска организация на малките и средните предприятия от ИТ сектора - PIN-SME (Pan European ICT & eBusiness Network for SMEs – www.pin-sme.eu).

 • Стоян Боев

  Стоян Боев

  Заместник-председател на УС на БАИТ, управител на Интерконсулт България

  Интерконсулт България ООД

  Стоян Боев е Член на борда на DIGITALEUROPE, Член на Digital Advisory Council (DAC), Заместник председател на УС на БАИТ и Управител на ICB – ИнтерКонсулт България. • Цветан Бояджиев

  Цветан Бояджиев

  Ръководител Служба по търговско-икономическите въпроси, гр.Лос Анжелис, САЩ

  Министерство на икономиката и енергетиката

  През последните двадесет години  Цветан  работи в системата на външноикономическото сътрудничество, започвайки като експерт през 1995 г. в тогавашното Министерство на  търговията и външноикономическото сътрудничество. Цветан е бил ръководител СТИВ, г. Лагос Нигерия, както и икономически съветник към  ПРООН  /Програмата на ООН за развитие/ в Судан, Монголия и Киргизстан.Той е магистър по международни отношения от УНСС, г. София и има специализации в областта на международната търговия и глобални инвестиции от JETRO /Японската  организация за международна търговия/ - Токио, Япония;  JVI /Обединен Виенски Институт/- Виена, Австрия и др. 

 • Веселин Горнишки

  Веселин Горнишки

  Съветник и ръководител на търговско-икономическата служба

  Посолството на България в Берлин, Германия

  Веселин Горнишки е съветник и ръководител на търговско-икономическата служба в Посолството на България в Берлин, Германия, от 20.08.2012 година.

  Завършил е 91 Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов” в София и висшето си образование в Хемнитц, Германия, специалност „Информационна техника”.  След дипломирането си заема различни експертни и управленски постове в Централния институт за научно-техническа информация. От началото на 1991 година е служител в Министтерството на икономиката (МИТУ, МИТ, МП, МТ, МВИВ, МИ, МИЕ, МИЕТ), работещ основно в областта на външно-икономическото сътрудничество -  като началник управление/директор за двустранни търговско-икономически отношения и около 10 години на дипломатическа работа като търговско-икономически съветник в посолствата на България в Бон, Виена и Берлин.

  В периода 1998-2001 е бил регионален представител и управляващ съдружник на германски фирми за консултатско инжинерингова дейност, респективно фирмено консултиране, както и управляващ член на УС на българско инвестиционно дружество.

  От 2008 до средата на 2012 е бил директор за интернационализация и развитие на МСП в Изпълнителната агенция за насърчаване на МСП.

  Специализирал е в областта на информационно-търсещите и управленски системи в Техническия университет София, управлението на МСП и икономическо консултиране в Германия и Япония, паралелното развитие на държавното управление и пазарната икономика в Южна Корея, Бил е член на екип по проект на Световната банка за развитие на човешките ресурси и насърчаване на създаването на фирми и внедряването на иновации на базата на университетската изследователска и развойна дейност с проучване на опита на Австрия и Финландия, завършил е различни курсове и семинари по въпроси на европейската интеграция, възлагането на обществени поръчки и др.

 • Галатея Коликова

  Галатея Коликова

  Ръководител СТИВ към Посолството на Република България в Стокхолм, Кралство Швеция, с акредитация за Норвегия и Финландия

  Галатея Коликова е ръководител СТИВ-Стокхолм, с акредитация за Хелзинки и Осло от 27 септември 2012 г. Притежава магистърска степен по Макроикономика с допълнителна специализация по Международно икономическо сътрудничество от УНСС. От 1999 г. е експерт в Министерство на икономиката и енергетиката, където работи в управление „Европейска интеграция” и в последствие дирекция „Външноикономическа политика”. Притежава и опит като търговски мениджър във фирма МОСТ ООД. Г-жа Коликова е специалист в областта на търговската и инвестиционна политика, както на България така и на Европейския съюз, участвала е в подготовката на присъединяването на страната ни към ЕС. След 01.01.2007 г. е активен участник в работните органи на Съвета на ЕС и Европейската комисия. В последната година и половина работи активно за развитие на двустранните икономически връзки между България и три от Северните държави. Владее английски език, ползва френски, руски и шведски.

 • Пламен Цеков

  Пламен Цеков

  Пламен Цеков, член на Борда на директорите на Българска аутсорсинг асоциация и изпълнителен директор на ScaleFocus

  ScaleFocus

  Пламен Цеков е с над 15 години опит в ИТ индустрията и позиционирането на българския талант на високо-конкурентния международен пазар на софтуерни и аутсорсинг услуги. Под негово ръководство е ScaleFocus, една от най-бързо растящите български софтуерни компании. С кратка двугодишна история, силен мениджърски екип и близо 100 висококвалифицирани специалисти, компанията се превърна в добре разпознаваема организация, заради способността й да предоставя на клиентите си отлично ниво на услуги и висока добавена стойност. Компанията се фокусира върху развойна дейност и нишови софтуерни и консултантски услуги, изискващи силно профилирана техническа и бизнес експертиза, с клиенти от Северна Америка, Европа и Близкия Изток, в телеком, ИТ, застрахователната и финансова сфера.