Меню:
Назад към
EVENTS.IDG.BG
Събитието в медиите
Лектори
 • Велизар Шаламанов

  Велизар Шаламанов

  Министър на отбраната на Република България

  Министърът на отбраната Велизар Шаламанов завършва с отличие и златен медал Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов” в Пловдив и ВНВВУ „Георги Бенковски” в Долна Митрополия. Магистър е по радиоелектроника. През 1991 г. защитава дисертация в Киев – доктор по кибернетика, а от 1998 г. е доцент по автоматизирани системи за управление. През 1995 г. завършва Военна академия „Г. С. Раковски” – магистър по организация и управление на оперативно-тактическото разузнаване. Преминал е курсове в САЩ и Германия, както и в Европейския център за изследвания по сигурността „Джордж Маршал“.От 1984-1998 г. последователно служи като офицер в поделения на Българската армия, в т. ч. в Института по системи за управление на ГЩ като началник на сектор „Военни интелигентни системи“ и в Главния щаб на Сухопътни войски – управление „Разузнаване и електронна борба“.В периода 1998-2001 г. е заместник-министър на отбраната по военната политика, планиране и интеграция, както и член на Съвета по сигурността на МС, Междуведомствения комитет за интеграция в НАТО. Председател е на Борда на директорите на ТЕРЕМ ЕАД.От 2001 г. до 2009 г. работи в БАН като съветник на председателя на БАН по национална сигурност и отбрана, директор е на програми в Центъра за изследване на националната сигурност и отбраната, ръководител на секция „Изследване и развитие на информационните системи“ в Института за паралелна обработка на информацията. Бил е хоноруван преподавател в Софийския университет, УНСС, НБУ, ръководител е на множество проекти с национално и международно финансиране, съосновател на Сдружение „Джордж Маршал“ – България и Асоциация на офицерите от резерва „Атлантик”.От 2009 до 2012 г. е директор по сътрудничество с нациите в Агенцията на НАТО по Консултации, командване и управление, а от 2013 г. е директор по сътрудничество с потребителите в обединената Агенция за комуникации и информация на НАТО(NCIA). В периода 2002-2012 доц. Шаламанов е член на Международния консултативен съвет на Женевския център за демократичен контрол на въоръжените сили (DCAF), а от 2013 г. е член на Изпълнителния комитет и Борда на директорите на Международната асоциация на професионалистите по комуникационно-информационни системи и разузнаване (AFCEA Int). От 2008 г. до 2010 г. е член на Европейския форум за изследвания по сигурността и иновации ESRIF.

 • Владимир Писанчев

  Владимир Писанчев

  Председател

  Държавна агенция "Национална сигурност"

  Владимир Писанчев е назначен за председател на Държавната агенция „Национална сигурност” с 5-годишен мандат, с решение на Народното събрание от 19 юли 2013 г. на основание чл. 84, т. 8 и чл. 86, ал. 1 от Конституцията на Република България, чл. 8, ал. 1 от Закона за Държавна агенция „Национална сигурност“ и по предложение на министър-председателя на Република България.Владимир Писанчев e магистър от СУ „Св. Климент Охридски”. Започва работа в дирекция „Оперативно издирване” на МВР през 1992 г., а година по-късно е назначен в НС „Сигурност” – МВР, където преминава през всички нива на служебната йерархия. Започнал работа в ДАНС, той напуска по собствено желание през октомври 2008 г., когато е директор на дирекция. През 2009 г. отново е назначен като директор в ДАНС, а през 2012 г. е определен за заместник-председател на агенцията. Награждаван е многократно за отлично изпълнение на професионалните си задължения.

 • Доц. д-р Камен Спасов

  Доц. д-р Камен Спасов

  Факултет по математика и информатика на Софисйки университет „Св. Климент Охридски”

  Камен Спасов е магистър инженер по Автоматизация на производството от Химико-технологичен и металургичен университет – София. Завършва висшето си образование през 1984 година, а през 1992 г. вече е доктор (кандидат на техническите науки) в същото висше училище. Камен Спасов е международен магистър по бизнес администрация (International MBA) като в периода 1998-1999 г. се обучава в Бизнес училището към Университета на Южна Каролина, Колумбия, САЩ и Стопанския Университет във Виена, Австрия. Има специализация  за висши държавни служители в областта на информационните технологии за въвеждане на електронно правителство към Корейската агенция за насърчаване на възможностите за дигитализация. Професионалният му опит започва през 1985 г. с преподавателска и научна дейност в Университета по химични и металургични технологии – София. През 1992 г. заема длъжността редактор във в. Computerworld Bulgaria, а през 1993 г. става заместник-главен редактор на сп. PC Magazine Bulgaria. В периода 1994 – 1998 г. Камен Спасов работи като акаунт мениджър в IBM Bulgaria, а от 1999 до 2000 г. е продуктов маркетинг мениджър в MediaMap, Кеймбридж, САЩ. Година по-късно става ръководител и редактор на портала TechReviews, в CMP Media Internet Group,  Бостън, САЩ. От 2002 до 2003 г. Камен Спасов е изпълнителен директор на Сиприим, след което от 2004 до 2005 г. е ИТ консултант в Уникредит Булбанк.Професионалното му развитие продължава в периодите 2003-2004 г. и 2006-2007 г. като координатор в Координационен център за информационни, комуникационни и управленски технологии към Министерски съвет. Там Камен Спасов е ръководител на екип за разработване на електронни услуги за областна администрация. За периода 2005-2006 г. е териториален мениджър на Тъмбълуийд Комюникейсънс. От 2007 до 2011 г. е директор на направление CRM в ТехноЛогика ЕООД. През този период той е ръководител на екип за разработване на електронни услуги за общинската администрация. Професионалният му опит включва и поста заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в Служебното правителство през 2014г.От 2009 г. досега Камен Спасов е доцент в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Факултет по математика и информатика; както и ръководител на магистърска програма „Електронен бизнес и електронно управление“. В този период той е и ръководител на Майсторски клас по CRM – Американски университет в България и Юкономикс. От 2013 г. под негово ръководство се разработват и изпълняват проекти свързани с електронно управление към Лаборатория по електронно управление, БАН.

 • Карлос Солари

  Карлос Солари

  Водещ консултант по ИТ сигурност

  Whispering Bell

  Г-н Солари е опитен действащ лидер в областта на информационните технологии и киберсигурността, заемал редица важни длъжности в правителството на САЩ и частния сектор. Той е автор на книгата „Сигурността в Web 2.0+ World и още две книги от областта на фантастиката, които сам е издал. През годините е участвал в много международни конференции по света, сред които в Лондон, Берлин, Осло, Пекин, Сидни, Буенос Айрес и др.. Автор е и на множество статии.В администрацията: Г-н Солари е заемал длъжността CIO на Белия Дом от 2002 до 2005г., старши специалист във ФБР (1992 – 1999), майор в Армията на САЩ (1979-1992), където е заемал ръководни длъжности.В частния сектор: Генерален директор на CSC за глобалните решения за сигурност, където е ръководил повече от 1400 експерта по киберсигурност, Alcatel – Lucent, където е бил вицепрезидент по качеството, надеждността и сигурността. В момента е част от екипа на компанията Whispering Bell, базирана в Дубай.

 • Добромир Тодоров

  Добромир Тодоров

  Ръководител отдел „Архитектура на решения“ и главен архитект „Информационна Сигурност“ за ЕМЕА

  Amazon Web Services EMEA

  Добромир Тодоров е ръководител отдел „Архитектура на решения“ и главен архитект „Информационна сигурност“ за EMEA в Amazon Web Services. Той ежедневно работи с международни организации от частния и обществения сектор в региона на Европа, Близкия Изток и Африка, и е добре запознат с предизвикателствата от бизнес, икономически, технически и културен характер, които те срещат по пътя към Облака. Добромир също отговаря за глобални инициативи, свързани с информационната сигурност и съотвествието с бизнес и законодателни разпоредби. Преди да се присъедини към Amazon Web Services, работата на Добромир е била свързана с организации като British Telecom, Visa, Accenture и HP. Той също така е съосновател на няколко фирми, сред които ITCE. Добромир е завършил Технически Университет София и е публикувал две книги по информационна сигурност и операционни системи. Той често е лектор на международни събития за информационна сигурност, като RSA Security Conference и Les Assises

 • Васил Петков

  Васил Петков

  Сектор "Киберпрестъпност", главна дирекция "Борба с организираната престъпност", МВР

  МВР

  Васил Петков е експерт към сектор „Киберпрестъпност“, Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ към МВР.  Г-н Петков има опит в областта на разследване на компютърни престъпления от 2010г. От 2011г., заедно с г-н Явор Колев, отговаря за Националната контактна точка 24/7 за престъпления в кибернетичното пространство.Участник е в множество международни операции срещу престъпни групи, извършващи финансови престъпления в Интернет, хакерски атаки.

 • Светослав Богданов

  Светослав Богданов

  ИТ мениджър

  BAUHAUS

  Светослав Богданов е в ИТ бранша от 1997 година. Работил е на различни позиции като ИТ експерт и 5 години като асистент в ТУ Мюнхен. От 2005 г. работи като ИТ специалист изключително в ритейл бранша. Отговарял е за въвеждането на информационни технологии във всички аспекти на ритейл бизнеса, от конфигуриране на крайни устройства, до разработване на ИТ политики и стратегии, организация на интеграцията на информационните технологии и бизнес процесите. От 2011 година е ИТ мениджър на Баухаус България Търговски Център за Работилницата Дома и Градината ЕООД. Богданов е сертифициран инженер на Microsoft като притежава сертификати MCITP Enterprise administrator, Microsoft Certified Systems Engineer, MCSA Messaging, Microsoft Certified Professional ID: 6157865

 • Орлин Маринов

  Орлин Маринов

  Председател

  ISACA - Sofia Chapter

  Орлин Маринов е председател на софийската секция на международната асоциация за одит и контрол на информационни системи ISACA от 2011 г. Има докторска степен в областта на управлението на информационните технологии и информационната сигурност и повече от 18 години опит в ИТ индустрията. Участвал е в разработката и редактирането на някои от световно признатите системи от добри практики в областта на ИТ управлението. Притежава сертификати в областта на управлението на ИТ и информационната сигурност: ITIL Expert, Cobit 5, ISO 20000, ISO 27001, CISSP. Участвал е в едни от най големите проекти по преструктуриране на ИТ отделите на големи компании в региона.

 • Найден Неделчев PhD, CGEIT, ITIL, CISM, CEH, CHFI

  Найден Неделчев PhD, CGEIT, ITIL, CISM, CEH, CHFI

  Global IT Security & Audit, Deputy Head

  Group IT, GfK Bulgaria

  Найден Неделчев е eксперт по управление и осигуряване на ИТ услуги. Професионалният му опит от над 17 год. включва позиции от различни нива във финансови и банкови организации, както и работа в групови и международни проекти за оценка на сигурността, проектиране и изграждане на решения за защита на корпоративни информационни ресурси. Освен това той е участвал в проекти за разработване на SOX, ISO 9001, ISO 20000 и ISO 27001 системи за управление и контрол, както и в процесите по прегледи и диагностика на контроли на информационни системи, функциониращи в сложни и мащабни корпоративни и холдингови ИТ инфраструктури.По ангажименти в областта на управлението на риска, Найден е  участвал в и ръководил проекти по разработване и внедряване на планове за информационна сигурност, изрядност и постоянството на бизнеса в банковия и телекомуникационния сектор.Найден има докторантура в областта „Организация и управление на отраслите в нематериалното производство“ защитена при ВАК, магистърска степен по Информатика от СУ, магистърска степен по Национална сигурност и отбрана от В.А. „Г.С. Раковски“. Притежава поредица от престижни сертификати в областта на ИТ, като CGEIT, CISM, ITIL, CEH, Security+, Master Computer Industry Knowledge Analyst и др. Член е на локалната секция на Асоциацията за одит и контрол на информационни системи – ISACA.

 • Ираван Хира

  Ираван Хира

  Генерален директор

  HPE България

  Ираван Хира работи в HPE България повече от 14 години и е с най-ефективната експертиза за продажби за всички тези години, включително и  постигането на прогресивно нарастващи квоти, разнообразие  и по-високо ниво на бизнес клиентите. Той разработва стратегии за бизнес, свързан с промишлеността , планира да увеличи портфейла, пазарния  дял и удовлетвореността на клиентите.

 • Чавдар Николов

  Чавдар Николов

  Управляващ директор

  АCТ София

  Инж. Чавдар Николов е управляващ директор на ACT Sofia. Част е от екипа на АКТ от 1992 г. като съдружник и управител, а от 2005 г. е съдружник и управляващ директор в АСТ София. Завършва висшето си инженерно образование през 1983 г., а от 1987 г. е Н.С.II ст. в Централен институт по изчислителна техника, където е ръководител екип, занимаващ се със софтуерни проекти.

 • Боян Ганев

  Боян Ганев

  Директор на дирекция “Превенция на финансовата и информационна система”

  НАП   

 • Цанко Бонев

  Цанко Бонев

  Директор Дирекция „Инфраструктурна сигурност и комуникации“

  Банка ДСК

  Цанко Бонев завършва Информационни технологии в Технически университет, София. Притежава магистърска степен в област Сигурност на Информацията и сертификати като: CCNP Security, CCSP, CPTS. След завършване на следването си, Цанко натрупва опит в областта на информационната сигурност, работейки за банки като Първа Инвестиционна Банка и МКБ Юнионбанк в продължение на повече от 10 години, след което през тази година се присъединява към екипа на Банка ДСК.

 • Олга Василевска

  Олга Василевска

  Управляващ съдружник

  MW LOGISTICA

  Олга Василевска е управляващ съдружник в българо-немската спедиция MW LOGISTICA, фирма с дяловото участие на Emons Spedition GmbH. Магистър по финансов мениджмънт в СУ "Климент Охридски" и Университете Бордо IV, Франция, г-жа Василевска е завършила бакалавърската си степен с Бизнес Администрация в Германия. Професионалния си опит г-жа Василевска придобива в международните компании Hewlett Packard, Schenker, Simon Hegele Logistics и Hilti. С практически опит в сферата на клиентското обслужване, продажби и оптимизиране на процесите, за основен фокус в работата си в момента определя увеличаването на клиентската база.

 • Албена Спасова

  Албена Спасова

  Председател на Управителния съвет и съучредител

  Международната академия за обучение по киберразследвания и съучредител

  Албена Спасова е председател на Управителния съвет на Международната академия за обучение по киберразследвания от нейното създаване през 2009 година. Преподавател е по информационна сигурност и Европейско право в Университета за наука и технологии в Лил, Франция и гостуващ лектор във водещи европейски университети, правителствен съветник по въпросите, свързани с киберсигурността. Юрист с дългогодишен опит в областта на информационната сигурност – работила е върху стотици случаи в областта на киберсигурността (защитата на интелектуалната собственост, прането на пари, борбата с организираната престъпност и корупцията), загубите от които се калкулират в милиони. Бивш директор на „Връзки с правоохранителните органи“ за Европа на eBay и съветник в Съвета на Европа по въпросите за приемането и прилагането на Конвенцията за борба с киберпрестъпленията.

 • Васил Грънчаров

  Васил Грънчаров

  Директор на Дирекция „Център за реагиране при инциденти в информационната сигурност”

  ИА ЕСМИС

  Васил Грънчаров е директор на Дирекция „Център за реагиране при инциденти в информационната сигурност” в Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи” – govCERT.bg. Притежава дългогодишен професионален опит в използването на информационните и  комуникационни технологии при извънредни ситуации. По въпросите  на   информационната сигурност  се занимава от 2006 г. Бил е национално контактно лице за връзките с Европейската агенция за мрежова и информационна сигурност (ENISA) в периода 2006 - 2009 г. От 2009 г. е член на Управителния съвет на  ENISA. От 2008 г., досега е национален представител на Р България в НАТО по въпросите на киберзащитата на некласифицирани мрежи. От 2009 г, до настоящият момент е национално контактно лице за връзка с инициативата IMPACT Internatinal multirateral partnership against cybertreth – на Международния съюз по далекосъобщения.

 • Цветанка Кирилова

  Цветанка Кирилова

  Началник отдел "Оперативна съвместимост и информационна сигурност" към дирекция "Електронно управление"

  МТИТС

  Цветанка Кирилова е началник отдел "Оперативна съвместимост и информационна сигурност" към дирекция "Електронно управление", МТИТС от 2011 г. Както образованието (инженерно и следдипломни специализации), така и целият й трудов стаж са в областта на проектирането, програмирането, разпространяването, внедряването и настройването на информационни системи. Притежава опит в работата със СУБД и Web-базирани приложения.

 • Илко Драгиев

  Илко Драгиев

  Мениджър Информационна Сигурност

  Кока Кола Хеленик Ботлинг Къмпани - Бизнес Решения & Системи

  Илко Драгиев е корпоративен Мениджър по Информационна Сигурност в Coca-Cola HBC. Той отговоря за внедряването на корпоративните рамки по информационна сигурност и IT контроли, както и за създаването и изпълнението на съответните стратегии, политики и оперативни процедури за привеждане в съответствия с нормативните изиквания, работейки в тясно сътрудничество с различни вътрешни отдели и външни организации- клиенти, доставчици, регулаторни органи.Освен в информационната сигурност, г-н Драгиев има и значим опит в управлението на проекти.  В Coca-Cola HBC той основава и менажира SAP Program Management Office (PMO) отдела, отговаряйки за процесите по планиране и отчитане изпълнението на SAP проектите, като и за създаването и  поддържането на съответните програмни стандарти и процедури. Илко Драгиев също е работил в качеството на корпоративен Sarbanes-Oxley (SOX) IT одитор, отговарящ за покриването на IT SOX изискваниятa в Coca Cola HBC, включително и IТ одит консултиране, управление на проекти и изпълнение както на централни, така и на одити в отделните държави в групата.Преди да се присъедини към Coca-Cola HBC, г-н Драгиев е заемал различни управленски позиции, включително мениджър клиентски решения и акаунт мениджър в системата на Scala, отговорен за клиентската база в Източно Африканския Регион. Той е сертифициран одитор по информационни системи (CISA), член на ISACA и PMI.

 • Василе Аникулаесеи

  Василе Аникулаесеи

  Регионален мениджър за България и Румъния

  Symantec

  Отговаря за развитието на бизнеса  на Symantec в България и Румъния от януари 2012 г. Присъединява се към екипа на Symantec след 7 години работи в Microsoft на различни позиции, свързани с SMB, предприятия и стратегически партньори. Пристрастен е в работа си с клиенти и партньори, за да гарантира, че те ще получат очакваните резултати от направените инвестиции в ИТ.

 • Бил Николопулос

  Бил Николопулос

  Инженер по сигурността

  Check Point Software Technologies

  Бил Николопулос заема позицията инженер по сигурността  в Check Point Software Technologies. Той е работил в сферата на сигурността от 2000 г. насам,  като интегратор на решения в областта на сигурността, основно продукти на Check Point. От 2009 той се присъединява към екипа на компанията  като инженер по сигурността  за Гърция и Кипър.В отговорностите му влизат проектиране на решения за сигурност и провеждане на обучения за партньори и клиенти.

 • Владимир Кънчев

  Владимир Кънчев

  Управител

  Сървис Центрикс

  Владимир Кънчев е управител на фирма Сървис Центрикс. Владимир е експерт с повече от 20 години опит в областта на ИТ процеси и информационна сигурност и внедряването на решения. Участвал е в множество проекти за внедряване на ИТ решения в България, Румъния, Турция, Албания, Сърбия, Уганда, Тайланд и други. Притежава множество сертификации: CISSP, CCSP, MCSE, CobiT, Togaf Certified, KT Program Leader, ITIL Manager, ISO 20000 Auditor и други; лектор с дългогодишен преподавателски опит.

 • Румен Вермезов

  Румен Вермезов

  PreSales Expert

  Индекс България

  Румен Вермезов работи като технически експерт в „Индекс-България“ ООД. Той е с над 25 години опит в информационните технологии. Опитът му започва с cloud-a на 80те години наричан Териториален изчислителен център и преминава през множество големи IT проекти. Този опит го е научил, че омагьосани от възможностите на модерните технологии, пропускаме малки подробности, които могат да се превърнат в големи проблеми.

 • Бойко Митев

  Бойко Митев

  Мениджър отдел „Сигурност“ за Централна Източна Европа и Русия

  Hewlett-Packard

  Професионален мениджър по сигурността с 13 годишен опит в управлението на отделите за сигурност на международни компании, опериращи в сферата на телекомуникациите, банките, енергетиката и информационните технологии.Съосновател на Българска Асоциация „Корпоративна сигурност“ (БАКС) и член на Управителния съвет на „Задграничен консултативен съвет по сигурността“ (OSAC).Бойко Митев е завършил „Управление и консултации в сигурността“ в Лийдс Метрополитън Юнивърсити и притежава магистърска степен по националана и международна сигурност от НБУ.

 • Радослав Георгиев

  Радослав Георгиев

  Технически консултант мрежови технологии за Албания, България, Косово и Македония

  Hewlett-Packard

  Радослав Георгиев работи в Hewlett-Packard от 2010г.като заема длъжността технически консултант мрежови технологии за Албания, България, Косово и Македония. Неговите задължения на тази позиция са свързани с разработка на мрежови решения и обучения на партньори и клиенти. Преди това е работил за 3Com като технически консултант в рамките на 4 години.

 • Георги Рибарски

  Георги Рибарски

  Мениджър Услуги и Решения Системна Интеграция

  Телелинк

  Георги Рибарски е инженер с 10 годишен опит в средата на информационните технологии и по специално мрежова и информационна сигурност. През годините стаж успешно се сдобива с различни сертификации включително Cisco - Cisco Certified Internetwork Expert Secuirty и Certified Information System Security Professional. В Телелинк е от 4 години където ролята му е да предоставя гамата от услуги, които Телелинк предлага, свързани с информационна и мрежова сигурност и изцислителни центрове от следващо поколение (next generation data centers) .

 • Боян Янчев

  Боян Янчев

  Директор техническа подръжка

  ЛИРЕКС.ком

  Боян Янчев е Директор Техническа Реализация /CTO/ в компаниите Лирекс.ком. Експерт с над 15 години опит в об­ластта на Аутсорсинг на ИТ процеси, информационната сигурност и управление на ИТ услуги. Участвал в над 50 проекта, свързани с консул­тиране, аутсорсинг, одит и големи инфраструктурни проекти, както в България, така и в цял свят. Притежава сертификати като CISA, CobiT Foundation, ISO27001 Lead Auditor, MCP, MCSA, MCSE, ITIL Intermediate, ISO20000 Auditor,

 • Марек Скалицки, CISM, CRISC

  Марек Скалицки, CISM, CRISC

  Управляващ директор за Централна и Източна Европа

  Qualys

  Марек Скалицки постъпва на работа в Qualys като регионален мениджър за Източна Европа през 2008 г. От 2013 е управляващ директор за Централна и Източна Европа с фокус върху бизнес развитието на региона, управлението на клиенти и на каналите.Преди Qualys, той в продължение на пет години участва в управлението на проекти за информационна сигурност в консултантската компания RAC, с акцент върху управлението на информационния риск, управлението на уязвимостите и изпълнението на ISMS процеси, базирани на ISO / IEC 2700x стандарти за различни фирми в Чехия. Има дванайсетгодишен опит в областта на информационната сигурност и притежава CRAMM, ISO 27001 водещ одитор, CISM и CRISC сертификати и е член на местните подразделения на ISACA, OWASP и CSA в цяла Централна и Източна Европа.

 • Любен Бахтарлиев

  Любен Бахтарлиев

  Директор Технически операции, основател и управляващ партньор от 2010 г

  Akat Technologies

  Любен Бахтарлиев завършва Информационни технологии в Технически университет, София. Притежава магистърска степен и специализации в областта на Информационните технологии. След завършване на следването си, Любен натрупва опит в разработването и управлението на комплексни информационни системи, базирани на Linux и/или Microsoft; разработката на приложения за сигурност и др.

 • Андрей Павлов

  Андрей Павлов

  Търговски директор операции, основател и управляващ партньор от 2010 г.

  AKAT Technologies

  Андрей Павлов завършва с отличие Университета за национално и световно стопанство. Има магистърска степен по "Индустриален мениджмънт" и е специализация по "Конкурентни продажбени стратегии". След завършване на следването си Андрей работи във водещи технологички компании като мениджър ключови клиенти.

 • Ивелин Павлов

  Ивелин Павлов

  Мениджър продажби & Бизнес развитие, основател и управляващ партньор от 2010 г.

  Akat Technologies

  Ивелин Павлов завършва с отличие езикова гимназия в Ловеч. Завършва счетоводство и контрол в Стопанска академия "Д. A. Ценов". Има магистърска степен по счетоводство, както и специализации в управленско счетоводство и корпоративен мениджмънт. След завършване на образованието си, Ивелин Павлов работи като счетоводител и финансов мениджър за известни компании в областта на индустриално инженерство и клинични изследвания.

 • Венкатеш Садяпан

  Венкатеш Садяпан

  Маркетинг мениджър „Системи за сигурност“

  IBM Централна и Източна Европа

  Венкатеш Садяпан е маркетинг мениджър „Системи за сигурност“ в IBM за региона на Централна и Източна Европа. Този регион покрива 29 държави, сред които Русия, Полша, Чехия и др. Неговите отговорности са свързани с всички нива на маркетинга и комуникациите за системите за сигурност на IBM, включително и за най-новите придобивания на компанията – Q1 Labs и Trusteer.12 от общо 14 годишната си кариера, г-н Садяпан посвещава на IBM. Той е бил част от регионални и базирани в различни държави позиции, свързани с маркетинга и продажбите, работейки в тясна връзка с лидерите на много IBM бизнес подразделения. Бил е консултант продажби Решения за сигурност към IBM Security Tiger Team и член на IBM X-Force Support team. Г-н Садяпан е бил доверен консултант за оценка на риска и подпомагане на клиентите при преминаване към сигурната среда. В качеството си на говорител на IBM по отношение на сигурността, той е бил лектор в множество форуми.Г-н Садяпан е заемал позиции като  IBM Asia Pacific Global Technology Services - Product & Offerings Manager for Security & Privacy Services, като е отговарял за управлението на сигурността, професионално обслужване и интегриране на продукти. Преди това г-н Садяпан е бил Мениджър Internet Security Systems (Компания на IBM, за Индия и Шри Ланка и също е заемал позицията е-Secure продуктов мениджър за големия системен интегратор HCL Comnet. Той има придобити квалификации в MBA (маркетинг мениджмънт) и инженер. Главен одитор по ISO 27001 и ITIL v3.

 • Якуб Абрамчик

  Якуб Абрамчик

  Регионален мениджър за Източна Европа

  Acronis

  Якуб Абрамчик работи в ИТ индустрията от над 15 г. Той започва кариерата си като инженер в Lucent Technologies и в Avaya, преминавайки през различни позиции, включително в сферата на продажбите и мениджмънта. През 2004 г. г-н Абрамчик се присъединява към Symbol Technologies и стартира бизнеса на компанията в Полша и Югоизточна Европа. По време на този период той сформира успешен екип, както и дистрибуторска и търговска мрежа, и работи с много големи клиенти за въвеждането на иновации и оптимизирането на работата им. През това време той е отговорен също за интеграцията на Symbol Technologies в Motorola, след като компанията е била придобита.От 2009 г. до 2012 г. г-н Абрамчик се връща в екипа на Avaya като управляващ директор за Източна Европа и е отговорен за бизнес за над $50 милиона и огромен международен екип. През този период той прави промени в организацията, за да подобри взаимодействието между екипите, сформира международни екипи от специалисти и ръководи интеграцията на Nortel след придобиването й.През 2012 г. г-н Абрамчик започва работа като регионален мениджър за Източна Европа в Acronis, за да развие екипа и да разрасне бизнеса на компанията.

 • Светлин Йорданов

  Светлин Йорданов

  Управител

  Еском България ЕООД

  Светлин Йорданов е експерт в областта на Информационна Сигурност. Участвал е и е ръководил проекти свързани със ИТ секюрити одити на информационни системи,  защита на периметъра, защита на информацията и информационните активи, управление на информационна сигурност и др. От 2001г е управител на Еском България ЕООД – Value Add Distributor на DELL Sonicwall, Fujitsu (scanners), NetIQ, Novell, SUSE, Trend Micro, WatchGuard, Vasco Data Security, ZScaler, с фокус върху Информационна Сигурност и ИТ инфраструктура.

 • Николай Пенев

  Николай Пенев

  Изпълнителен директор

  New Horizons Bulgaria

  Николай Пенев е в ИТ бранша повече от 20 години. Магистър инженер по Изчислителна техника от Технически Университет в София през 1991 г. През годините е бил хардуерен инженер, консултант продажби, продуктов мениджър, системен администратор, ИТ мениджър, ISO одитор и проектен мениджър. Специализирал е Майкрософт ИТ инфраструктурни решения (MCT/MCSE Security), Compaq/HP сървъри и дискови системи (ASE и Master ASE). От 2002 г. насам се занимава с обучения и консултации по информационни технологии.Професионални интереси: Решения за обучение и управление на уменията, ИТ мениджъмънт, ИТ сигурност, eLearning, управление на проекти. Под негово ръководство екпиът на New Horizons Bulgaria спечелва различни отличия като ИТ тренинг доставчик №1 в България за 2011, 2012 и 2013 г. (ИКТ ТОП 100), както и международно признание като New Horizons European Location of the Year през 2012 и 2014 г. Модератор и лектор на различни събития, като Майкрософт TechEd 2003; Ask The Expert на щанда за Exchange Server; Дни на Майкрософт в България; Модератор по време на третия „Регионален форум по киберсигурност и киберпрестъпност за Югоизточна Европа” 2012 г

 • Марин Маринов

  Марин Маринов

  Hewlett Packard Enterprise Software Services Business Lead, South East Europe & Israel

  Марин Маринов е професионалист с над 15 годишен опит в сферата на софтуерните технологии, оптимизацията на процеси и трансформиране управлението на ИТ ориентирано към повишаването на бизнес резултатите. Водил е екипи разработчици, създаващи високо продуктивни решения за паралелна обработка на данни на базата на отворени технологии. Работи от 2007 г. в консултантските звена на Hewlett-Packard, където в момента е главен консултант за софтуерните решения на компанията, отговорен за пазар от 27 държави в Централна и Източна Европа.