Меню:
Назад към
EVENTS.IDG.BG
Начало

Национална конференция
“Облачният компютинг: растеж и иновации в действие”
5-о издание
19 ноември 2015, Гранд хотел СофияЕксперти определят облачните технологии като петата индустриална революция. Според оценки на анализатори през следващите 2 години пазарът на облачни услуги ще отбележи годишен ръст от 50,8% и към края на 2016 г. обемът му ще надхвърли 460 млрд. долара. За сравнение темповете на ръст на глобалния ИТ пазар са около 8%. С помощта на облачните технологии в Европа ще бъдат създадени 2,5 млн. нови работни места, а БВП на страните от ЕС ще се увеличава със 160 млрд. евро годишно. В същото време 67% от малките и средни предприятия у нас ползват някакъв тип облачни услуги, докато средно за Европа този дял е 53%. От друга страна, нарастване на интереса към облачни решения, сериозен ръст в разходите за облачен компютинг и услуги, съпътстващи изграждането на облачни решения, както и нарастване на разнообразието от предлагани облачни услуги и увеличаване на техния брой са сред важните тенденции на пазара на облачни решения, твърдят анализаторите. Това сочат тенденциите, но в реалността пред компаниите все още стоят редица въпроси относно преминаването към облака. Те са свързани най-вече със сигурността, съответствието с регулациите, правните аспекти и гарантирането на ниво на услугата. Къде сме се придвижили по пътя си към облачния компютинг, нараснали ли са доверието и увереността в облака и какви са успешните практики сред българските компании - на тези въпроси ще потърси отговор 5-ото издание на Национална конференция за облачни технологии.

Акценти на програмата:

  • Облакът – ключов фактор за развитие на бизнеса. Анализи и прогнози
  • Облачните технологии: предизвикателства, решения и практическо приложение
  • Изграждане на бизнес, базиран на облака
  • Доверието в облака – митове и реалност: сигурност, регулации, съответствие

Към кого е насочен форумът:

Събитието е насочено към представители на държавни структури и организации, индустриални и производствени предприятия в областта на тежката и леката промишленост, здравни заведения, компании в областта на транспорта и логистиката, търговията и услугите, телекомуникациите, финансови, застрахователни и пенсионни дружества и др.

През 2014 г. на събитието присъстваха висши мениджъри (управители, изпълнителни директори, оперативни директори, финансови директори), държавни служители и експерти, ИТ директори, ИТ експерти, ръководители на проекти, одитори и др.


Технологичен партньорПовече за събитието през 2014 на http://events.idg.bg/bg/2014/cloud