Меню:
Назад към
EVENTS.IDG.BG
Лектори
 • Кирил Кирилов

  Кирил Кирилов

  CIO и вицепрезидент

  Алианц България Холдинг

  Кирил Кирилов е главен информационен директор и вицепрезидент на Алианц България Холдинг. Като такъв той отговаря за разработката, мениджмънта и поддръжката на всички услуги на Алианц, включително животозастраховане, общо застраховане, автомобилно застраховане, пенсионно осигуряване и банкиране. Това включва изграждане управление и поддръжка на цялата WAN, LAN, ATM и сървърна инфраструктура, което обхваща над 150 офиса в цялата страна. Сред другите задължения на г-н Кирилов са проектиране и ръководство на инсталациите в дейта зали, в DR центъра, в нови офиси и бизнес сгради. Той има лидерска роля в множество успешни проекти на компанията, като Cisco IP телефония, IBM Tivoli Backup, ATM миграция към IP, международни WAN, 3 центъра за данни, проекти в областта на сигурността. Най-важни за бизнеса проекти са консолидацията на мрежата на компанията – ползите за бизнеса са от намаляване на разходите чрез продажба на 4 различни услуги на едно гише (застрахователни, банкови, лизингови и пенсионни), миграцията на WAN към MPLS и миграцията на основната банкова система към I-Flex за 9 месеца.Преди да постъпи в Алианц България Холдинг през 2001 г., Кирил Кирилов работи в Enemona Holding, където заема позицията ИТ мениджър, в Almina AG и др.

 • Юрий Генов

  Юрий Генов

  Изпълнителен директор и член на УС на Банка ДСК; Председател CIO Клуб

  Банка ДСК

  Юрий Генов е изпълнителен директор на Банка ДСК. Той е част от екипа на Банка ДСК от есента на 1999 г. – първоначално като директор на дирекция „Дългосрочно планиране и общобанкови проекти”, след което от 2004 г. е началник управление "Развитие и внедряване на ИТ системи". Преди да се присъедини към Банка ДСК е работил в ТБ Биохим - първо като експерт, а после като началник на отдел „Приложни системи”. Член е на клуба на ИТ мениджърите в България и е председател на Управителния съвет на CIO клуба. Носител е на престижната награда на Клуба на ИТ мениджърите в България “ИТ мениджър на годината” за 2009 г. в категория “Мениджмънт”.

 • Армин Динар

  Армин Динар

  Директор “Управление на риска в одиторския отдел”

  PwC

  Армин Динар е директор по Управление на риска в одиторския отдел (Risk Assurance Solutions) на PwC Румъния и е отговорен за одита и  консултантските услуги в сферата на информационните технологии за наши клиенти в Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора, Албания, Македония и Румъния. Като член на RAS екипа на PwC,  също така той е работил по много външни и вътрешни одиторски проекти в ИТ сферата и за клиенти в САЩ и Индия. Сред неговите бивши и настоящи клиенти са добре познати и известни имена на пазара от финансовия сектор в САЩ и Югоизточна Европа.Той има повече от 12 години опит като ИТ и системен програмист, 6 от които е посветил на осъществяването на различни ИТ проекти и одиторски проекти, осигуряващи качеството на вече приложени ИТ решения. Акцент в работата му са дейности свързани със защитата на данните, ИТ системите за сигурност и услугите за контрол на качеството. Армин работи и за внедряването на нови информационни и технологични системи, както и за оптимизиране на съществуващите Enterprise Resource Planning (ЕRP) и други клиентски (SAP R3, Oracle eBS, Microsoft Dynamics NAV) системи.Всички тези дейности включват проекти за голям брой клиенти от различни сектори в Югоизточна Европа, както и в чужбина, но най-вече клиенти от финансовия сектор като Whitney National Bank, Ню Орлиънс, САЩ, Harland Financial Solutions, Денвър, UNIQA Босна и Херцеговина и DELTA Generali Сърбия и Черна гора,  UniCredit Bank в Босна и Херцеговина, Sparkasse Bank в Босна и Херцеговина, NLB клоновете в Босна и Херцеговина, Сърбия и Черна гора, клоновете на ProCredit Bank в Босна и Херцеговина, Сърбия, Косово и Албания, клоновете на EFG Eurobank в Сърбия, клоновете на банка Piraeus в Сърбия и Албания, клоновете на Credit Agricole Bank Group в Сърбия и Албания и Централните банки на Македония и Черна гора.Армин е член на Information Systems Audit and Control Association (ISACA) и притежава сертификат CISA (Certified Information Systems Auditor), както и MBA диплома.

 • Емил Джиновски

  Емил Джиновски

  Регионален CIO - CEE& META

  GfK

  Емил Джиновски е завършил „Информационни технологии в „Джон Брайс” колеж – Тел-Авив, Израел. Кариерата му включва позиции в редица компании, сред които DATECS, София Мел, Ромпетрол БГ и НИС Петрол ЕООД. Професионалният му опит включва няколко големи проекти, като ръководство и разработка на E-Learning система, изграждане на нови мрежи в „София Мел” и „Ромпетрол БГ”, ръководство и внедряване на BPM и CRM проекти. Член е на сдружението "Клуб на ИТ мениджърите в България" от 2007 г. Към момента г-н Джиновски е регионален CIO - CEE& META в GfK.

 • Зорница Чугреева

  Зорница Чугреева

  Изпълнителен директор

  BGmenu

  Зорница Чугреева има над 10 години мениджмънт опит в технологични компании, като от 2006 г. е изпълнителен директор на BGmenu.  Компанията е утвърден лидер на пазара за поръчка на храна в София, а от края на 2013 г. разширява дейността си в цялата страна. През  2014 г. фирмата майка, Hello Hungry, стартира дейност и в Румъния, като и там бързо става номер 1 сайт за поръчка на храна.

 • Борис Борисов

  Борис Борисов

  Ръководител отдел “Инженеринг”

  Фесто производство ЕООД

  Борис Борисов е ръководител отдел “Инженеринг” във Фесто производство ЕООД. Преди да заеме тази позиция, той е бил ИТ директор и ръководител на отдела за инструментално оборудване на българското производствено подразделение на Фесто. Професионалният му опит включва участие в редица интересни проекти, сред които са въвеждане на производствения модел KANBAN и внедряване на ERP системите SyteLine и SAP R/3. Завършил е ТУ-София. Притежава престижния CPIM сертификат от APICS.

 • Ласло Пап

  Ласло Пап

  Партньор и управляващ директор

  i-Tango Ltd., Gartner България и Унгария

  Ласло е един от пионерите в областта на разработка на системи и QA в BBL Consulting Company през 90-те години. През 1996 г. той продължава кариерата си в Pannon GSM, където е ангажиран в различни проекти по организация и ИТ разработки в продължение на близо 10 години, като в края заема позицията Business Segment Unit Manager. Впоследствие Ласло става съдружник в Stratis IT Management Consultancy, където отговаря за координирането на търговските дейности в частния сектор. От 2011 г. Ласло е партньор и управляващ директор на i-Tango Ltd., независим и изключителен дистрибутор на услугите на Gartner за Унгария и България.Gartner е лидер в проучванията и консултантската дейност в областта на информационните технологии. Целта на местния екип от i-Tango е Gartner - в съответствие с международната позиция на анализатора – да стане важен лидер по отношение на анализите и независимото мнение на пазара на информационни технологии и да участва активно в местните ИТ общества.

 • Добромира Маринчева

  Добромира Маринчева

  Главен маркетинг директор

  Макс

  Добромира Маринчева има над 12 години опит в сферата на телекомуникациите, работата с бизнес клиенти и управление на търговски екипи, придобит в БТК и във водещ телеком оператор в САЩ.Добромира е завършила Randolph College в САЩ със специалности „Икономика“ и „Международни науки“. Започва професионалната си кариера в САЩ през 2003 г. като помощник-управител на клон на маркетингова компания. След завръщането си в България започва работа в БТК и за период от над 10 години преминава през различни звена в компанията – продуктов мениджър, специалист по управление на ключови клиенти, директор „Бизнес продажби“. От 2009 до 2015 г. Добромира развива екипа на отдел „Корпоративни продажби - Стратегически клиенти“ във Виваком, отговаряйки за реализирането на цялостни телеком решения и индивидуални проекти за ключови клиенти. Добромира притежава редица допълнителни квалификации в сферата на мениджмънт и лидерство, управление на хора и процеси, търговски преговори и презентационни умения.