Меню:
Назад към
EVENTS.IDG.BG
Начало

Национален форум
“3D печатът - синергия между теория и практика”
9 юни 2016 г., конферентен център Капитал Форт
София, бул. Цариградско шосе 90, до метростанция “Цариградско шосе”

 

В България 3D печатът все още не е широко разпространен, но той придобива все по-голяма популярност. Продажбите в световен мащаб на 3D принтери са нараснали с 98% през 2015 г. в сравнение с 2014-а. През 2016 г. се очаква броят на продадените устройства да се удвои спрямо 2015-а. Данните са на анализаторската компания Gartner и показват силно нарастващия интерес към тази технология на печат и нейното приложение. Според прогнозите на анализаторите 3D печатът ще достигне своята повратна точка през следващите 3 години, като пазарът на 3D принтери в сравнително по-ниския ценови диапазон ще продължава да расте бързо, а индустриалната употреба на тази технология да се разширява значително. Според Gartner огромният ръст при 3D принтерите ще дойде извън сегмента на крайните домашни потребители. Продажбите на 3D принтери в този сегмент най-вероятно ще се дължат на намаляването на цените и надграждането на закупените вече устройства до по-добри модели.

На 09 юни 2016 г. ICT Media ще проведе първият у нас форум, посветен на 3D печата и 3D сканирането, и ще предложи иновативна среда за дискусии между потребители и производители относно възможностите на 3D печата и неговото приложение в България.

Акценти на програмата:

  • Теория, тенденции и анализи
  • 3D печатът и 3D сканирането в примери от практиката
  • Демонстрационна зона: 3D печатът в действие


Към кого е насочен форумът

Събитието е насочено към представители на производствени компании: машиностроене, металообработка, автомобилостроене, производство на пластмасови изделия, прозводство на алуминиеви и пластмасови профили, производство на опаковки, производство на инструментална екипировка, производство на механични системи; представители на архитектурни и проектантски бюра, строителни компании, монетен двор, рекламни и дизайнерски агенции, на университетите и БАН, Медицинска академия и медицински научно-изследователски центрове, зъботехнически лаборатории, музеи – археологически, исторически и др., етнографски къщи и др. Очаква се събитието да бъде посетено от управители и изпълнителни директори, главни оперативни директори, директори "Производство", криейтив директори, ИТ директори, ИТ експерти, ръководители на проекти, консултанти, архитекти, инженери, медицински специалисти, представители на научните среди и др.Технологичен партньор на конференцията:Save

Save

Save