Меню:
Назад към
EVENTS.IDG.BG
Лектори
 • Проф. д-р инж. Георги Тодоров

  Проф. д-р инж. Георги Тодоров

  Ръководител Научноизследователска лаборатория „CAD/CAM/CAE в индустрията“

  Технически университет - София

  Проф. д-р инж. Георги Тодоров е ръководител на Научноизследователската лаборатория „CAD/CAM/CAE в индустрията“ към ТУ-София и декан на Машинно-технологичния факултет. Той е притежател на десетки научни разработки, внедрени в наши и чуждестранни компании, и индустриални проекти с партньори от Франция, Германия и Италия. Автор е на седем публикации в реферирани издания и на три патента. Научноизследователската лаборатория “CAD/CAM/CAE в индустрията“ е създадена през 1988 г. От 1993 г. лабораторията развива своята дейност в изпълнение на научно-изследователски и приложни проекти с индустриални партньори и в сътрудничество с университети от Европа и САЩ.

 • Андреа Рейнхард

  Андреа Рейнхард

  Европейска технологична платформа за адитивно производство и 3D печат и представител на Industrial Technologies DG Research and Innovation, Европейска комисия

  Европейска комисия

  Андреа Рейнхард започва кариерата си в банковия сектор, завършва университета в Манхайм и от 1996 г. работи на водещи позиции в областта на адитивното производство и индустриалните приложения на микро- и нанотехнологиите. Андреа Рейнхард подкрепя в качеството си на акционер microTEC в периода на стартиране и развитие на бизнеса на компанията и е сред основателите на NTC, компания, създадена през 2001 г. и работеща в областта на Sol-Gel материалите, използвани за покрития в автомобилната индустрия и строителството. Г-жа Рейнхард има богат опит в съвместно финансирани от клиенти и Европейската комисия проекти в производствотото и е често канен лектор, автор и рецензент на статии в областта на персонализираното серийно производство на микроелектромеханични системи, разнообразие, иновации и МСП като елемент от ръста на европейската икономика. Тя е назначена от Министъра на науката и образованието за член на технологичния консултативен съвет на провинция Рейнланд-Пфалц, Германия, за периода 2010-2016.

 • Кристофър Хътчисън

  Кристофър Хътчисън

  CTO & Бизнес развитие

  ProsFit Technologies

  Кристофър Хътчисън е CTO & Бизнес развитие в ProsFit Technologies. Основна мотивация в работата на екипа на ProsFit е създаване на възможност за приспособяване към ежедневието на все по-нарастващия брой на хората с ампутирани крайници, подобрявайки в същото време драматично техния начин на живот.Кристофър казва за себе си, че се стреми да извлича максималното от живота и да споделя своята страст. Той свири на пиано, фен е на джаза и блуса и ентусиазиран любител на пикантното къри. Препърпял е две ампутации от 2009 г. досега. Неговото мото: "Простотата е крайната изтънченост", Леонардо да Винчи.

 • Александър Стоянов

  Александър Стоянов

  Ръководител отдел „Развой на нови продукти”

  Фесто Производство ЕООД

  Александър Стоянов е машинен инженер, завършил Технически университет в София, специалност Прецизна техника. Ръководител е на отдел „Развой на нови продукти” при Фесто Производство ЕООД от 2008 г. За нуждите на развойния процес във фирмата се използва 3D-принтер вече над 6 години.

 • Красен Крумов

  Красен Крумов

  Началник отдел "Изследване и развитие", Бизнес юнит "Електрически бойлери"

  ТЕСИ ООД

  Красен Крумов е началник отдел "Изследване и развитие" в Бизнес Юнит Електрически бойлери на ТЕСИ ООД.ТЕСИ ООД е изцяло българска компания, част от Фикосота Холдинг, основана през 1991 г. Компанията е един от европейските лидери в областта на водонагревателните и отоплителните уреди за дома и индустрията, заемайки 5-то място по пазарен дял в този сегмент сред производителите на подобни уреди на Стария континент. Продукцията й присъства в 57 държави на 4 континента – Европа, Азия, Африка и Южна Америка. Предприятието разполага с 4 модерни завода – два от които изградени на територията на град Шумен и два в град Смядово.Най-новият завод на ТЕСИ за бойлери и буфери над 200 л. стартира работа през 2009 г. Три години по-късно, през 2012 с цел увеличаване на капацитета и на производствената гама оборудването в него е модернизирано с машини и екипировка последна дума на техниката в процесите по заваряване и емайлиране на бойлери. В резултат, от 2009 г. досега, ТЕСИ неизменно отчита значителен ръст на произведените уреди, като увеличението при обемните бойлери по този показател за 2015 г. е 44%.

 • Проф. Ана Пройкова

  Проф. Ана Пройкова

  Физически факултет, СУ "Св. Климент Охридски"

  Проф. Ана Пройкова е преподавател във Физическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Тя е автор на множество научни публикации, както и ръководител на редица научни изследвания в областта на нанотехнологиите. Кариерата й минава през Католически университет на Льовен в Белгия, Чикагски университет, САЩ, Вашингтонски университет в Сиатъл, САЩ  и Университета в Нагоя, Япония.Проф. Пройкова е член на престижни европейски организации в областта на нанотехнологиите, на редакционните съвети на Internet Journal of Molecular Science, Central European Journal of Physics (раздел Atomic and Molecular Physics) и рецензент на Европейски проекти за научни изследвания (FP6 & FP7), на Белгийския научен фонд и на испанския фонд CONSOLIDER. Тя е и носител на множество световни научни награди.

 • Адв. Пламена Георгиева

  Адв. Пламена Георгиева

  Съдружник

  Адвокатско дружество „Димитров, Петров и Ко“

  Адв. Пламена Георгиева е съдружник в Адвокатско дружество „Димитров, Петров и Ко“. Ръководи отделите по Право на интелектуалната собственост, Фармацевтично право и Трудово право в адвокатското дружество.Адв. Георгиева е представител по индустриална собственост за марки, дизайни и патенти, както и европейски представител за марки и дизайни. Притежава дългогодишен опит в защитата на права на интелектуална собственост. Има подчертан експертен опит в областта на марките, авторското право и сродните му права с фокус върху използването им при съвременните технологии.Пламена Георгиева е отличена като водещ адвокат от Chambers EMEA и е препоръчана като специалист в справочника World Trademark Review (WTR 1000).Адв. Георгиева представлява Адвокатско дружество „Димитров, Петров & Ко.“ в INTA, ECTA, AIPPI, PTMG и AmCham. Тя е член на Софийската адвокатска колегия.

 • Ларс Пурше

  Ларс Пурше

  Директор, партньорски продажби EMEA

  solidThinking

 • Вера Генова

  Вера Генова

  Журналист

  Вера Генова е журналист. Приложението на 3D печата е тема от особена важност в нейния фокус на интереси. По стечение на обстоятелствата се озовава в Ню Йорк, когато там, в Музея на изкуството и дизайна, е наредена голяма изложба, посветена на 3D технологиите, в това число и на 3D печата, която силно я впечатлява и провокира интереса й към тази област на технологиите и тяхното приложение в изкуството.

 • Полина Хаджимитова

  Полина Хаджимитова

  BIM специалист

  Немечек България

  Полина Хаджимитова е BIM специалист в Немечек България. Завършва устойчива архитектура в Politecnico di Milano и продължава образованието си на архитект в Копенхаген, където учи Архитектурни технологии и строителен мениджмънт в KEA Copenhagen School of Design and Technology. Следващата ѝ спирка в образователния процес е магистратура Софтуерни технологии в НБУ. Комбинацията от архитектурно и технологично образование се основават на нейния постоянен интерес към иновациите. Полина има богат професионален опит в сфери като архитектура, BIM и управление на проекти. Към момента позицията ѝ на BIM експерт и продуктов специалист на Vectorworks я провокират да се развива и в други сфери като 3D печат и моделиране, параметричен дизайн и други.

 • Димо Димов

  Димо Димов

  Съосновател на фирма за 3D принтиране и бързо прототипиране

  Солид Фил ООД

  През 2013 Димо Димов и Пламен Бързаков основават Солид Фил, която се превръща в първата българска фирма, изцяло занимаваща се с 3D принтиране и прототипиране. Основната дейност на компанията е разпространяването на приложенията на триизмения печат на българския пазар и региона. Чрез трите основни метода за принтиране Солид Фил и комбинирането им с различни други методи за произовдство на пластмаса и метали, компанията предлага пълен набор от услуги за прототипиране и производство на детайли в кратки серии. Димо Димов е търговски директор на Солид Фил и като такъв е отговорен за разпространението и интегрирането на услугите на компанията в различните индустриални и комерсиални бизнес сфери. Благодарение на натрупания академичен и професионален опит на Димов в Холандия и Италия фирмата успява да пренесе западноевропейския професионализъм на местно ниво, като запазва индивидуалния подход към всеки клиент и проект.

 • Петър Горанов

  Петър Горанов

  Консултант

  easy3D

  Петър Горанов е консултант във фирма easy3D, като основната му задача е да подпомага внедряването на адитивното производство и 3D технологиите в работните процеси на клиентите на фирмата. Опитът му с водещи предприятия от машиностроителният сектор, както и образованието, свързано с 3D моделирани и дизайн, му дават възможността да разбере нуждите и предизвикателствата на клиентите и да им предложи подходящото решение. Екипът на easy3D разполага с експертиза и практически опит в 3D моделирането, 3D сканирането и 3D печата, основно използвайки FDM технологията.

 • Красимир Николов

  Красимир Николов

  R&D инженер

  ProsFit Technologies

  Красимир Николов е R&D инженер в ProsFit Technologies. Основна мотивация в работата на екипа на ProsFit е създаване на възможност за приспособяване към ежедневието на все по-нарастващия брой на хората с ампутирани крайници, подобрявайки в същото време драматично техния начин на живот.Красимир представя себе си като съвременен философ с фокус върху разбиране на проблемите и разрешаването им чрез съвременни решения. Определя се като пристрастен към здравословния начин на живот, което включва добри книги и филми, както и най-разнообразни игри, храни и музика.

 • Велин Недялков

  Велин Недялков

  Мениджър „Продажби“

  ТехноЛогика

  Велин Недялков е мениджър „Продажби“ в ТехноЛогика с над 10-годишен опит в продажбите на CAD/CAM софтуер, решения за  3D принтиране и адитивно производство. Има магистърска степен по „Полимерно инженерство“ от Технически университет – София. Притежава богати познания и има основна роля в реализацията на множество 3D принтери на Stratasys в българските индустриални фирми.

 • Доц. д-р Иван Георгиев

  Доц. д-р Иван Георгиев

  ИИКТ-БАН

  Д-р Иван Георгиев работи, като доцент в Института по информационни и комуникационни технологии към Българската Академия на Науките. Научните му интереси са в областта на индустриалната и приложната математика, компютърните симулации и микроструктурния анализ.Д-р Георгиев е водещ изследовател в проекта AComIn, част от който са разработки в областта на 3D печата и 3D сканирането.