Меню:
Назад към
EVENTS.IDG.BG
Лектори
 • Даниела Везиева

  Даниела Везиева

  Заместник-министър на икономиката

  Даниела Везиева  е завършила е финанси и кредит в Стопанска академия "Д.А.Ценов" - Свищов, с допълнителна квалификация "Контрол в публичния сектор".  Притежава опит в сферата на публичните финанси и администрацията. Работи по проекти свързани с децентрализацията и въвеждане на нови модели на управление от 2003 г. От 2007 г. до 2014 г. представлява България в Бюджетния комитет на Европейски училища. Преди да заеме длъжността на заместник-министър на икономиката  е работила като началник отдел "Административно, правно, финансово, стопанско и информационно обслужване" в Регионален инспекторат по образование в Русе.

 • Никола Стоянов

  Никола Стоянов

  Заместник-изпълнителен директор

  Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия

  Никола Стоянов е завършил 91-ва Немска езикова гимназия "Проф. Константин Гълъбов" в София и право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Има магистърска степен по немско право за чужденци, както и по европейско и международно търговско право от Ludwig-Maximilians-Universitat Munchen. От 2004 г. е основател и съдружник на „Лотсе” ООД – консултантска фирма в областта на насърчаването на експорта и интернационализацията с офиси в Италия, Турция и Румъния. Дружеството е партньор за Югоизточна Европа на национални агенции за подкрепа на експорта в редица държави. От 11 март до септември 2013г. оглавява Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, а към момента е заместник-изпълнителен директор на Агенцията.

 • Стамен Кочков

  Стамен Кочков

  Председател на УС на БАСКОМ, Вицепрезидент SAP Labs България

  Стамен Кочков отговаря за глобалната поддръжка на значителна част от продуктите на SAP. От май 2014 г. е председател на Управителния съвет на Българската асоциация на софтуерните компании – БАСКОМ.Стамен Кочков има повече от 15 години опит в софтуерното производство. Заемал е технически длъжности в български и чуждестранни софтуерни компании. През 2004 г. се присъединява към екипа на SAP Labs България, където участва активно в разработката и производството на редица иновативни продукти.Стамен Кочков е завършил „Информатика“ във Факултета по математика и информатика на СУ „Св. Климент Охридски“ и Executive MBA към University of Sheffield.

 • Стамен Янев

  Стамен Янев

  Изпълнителен директор

  Българска агенция за инвестиции

  Стамен Янев е изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции от януари 2015г. Той е юрист, специализирал в сферата на сливанията и придобиванията, както и в областта на инвестициите. Професионалният му път преминава през големите международни консултантски компании, сред които и българските подразделения на някои от четирите най-големи одиторски фирми в света.Магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски“. Стамен Янев е специализирал европейско и английско право в ASSER College Europe в Холандия, University of Cambridge, University College в Лондон, European University Institute във Флоренция. Г-н Янев е член на Софийската адвокатска колегия и главен асистент в Института за държавата и правото при БАН, секция по публично-правни науки.

 • Николай Аврамов

  Николай Аврамов

  Член на УС на Българска асоциация по информационни технологии и управител на Парафлоу Комуникейшънс ООД

   Николай Аврамов е управител и един от основателите на водещата българска ИТ компания „Парафлоу Комуникейшънс“. Той е сред най-опитните и ерудирани ИТ консултанти в България. Учил е в Санкт-Петербургския държавен електротехнически университет "ЛЕТИ" и е защитил докторска дисертация в Института по математика на БАН на тема "Проектиране на мултипроцесорни системи“. Специализирал е в Университета в Манчестър, Великобритания. Член е на УС на БАИТ.

 • Станимир Николов

  Станимир Николов

  Председател на борда на директорите на Българска аутсорсинг асоциация (БАА) и изпълнителен директор на ЕПАМ Системс България

  Г-н Станимир Николов е избран за председател на Борда на директорите на Българската аутсорсинг асоциация през март 2017 г. Това е естествено продължение на неговото активно участие в асоциацията като член на Борда на директорите в последните две години.От септември 2014 г. г-н Станимир Николов е управляващ директор на EPAM Systems Bulgaria, международна компания, водещ доставчик на комлексни, програмни, инженерни решения и технологични услуги. Неговият професионален път включва старши мениджъски позиции в Concentrix и IBM.Опитът на г-н Николов в индустрията за аутсорсинг на бизнес процеси и информационни технологии са ценен ресурс за Българската аутсорсинг асоциация в съответствие с нейната мисия да направи аутсорсинга водеща индустрия в България и да гарантира нейния растеж, авторитет, надеждност, иновативност и социална отговорност.

 • Цветан Алексов

  Цветан Алексов

  Ръководител на Службата по търговско-икономическите въпроси (СТИВ) при Посолството на Република България в Техеран, Ислямска република Иран

  Цветан Алексов е завършил "Право" в Югозападния университет "Неофит Рилски". Има магистърска степен по "Международни отношения - Право на Европейския съюз" от Софийския университет "Св. Климент Охридски". Работил е като сътрудник в адвокатска кантора и юрисконсулт в частна транспортна компания. От 2008 г. до 2011 г. г-н Алексов е търговско-икономически съветник в СТИВ при българското посолство в Скопие, Република Македония, като в периода 2011 - 2012 г. е ръководител на СТИВ-Скопие.От септември 2014 г. г-н Алексов е ръководител на СТИВ при Посолството на Република България в Техеран, когато дейността на СТИВ-Техеран е възстановена след двадесет годишно прекъсване.

 • Галатея Коликова

  Галатея Коликова

  Ръководител СТИВ към Посолството на Република България в Стокхолм, Кралство Швеция, с акредитация за Норвегия и Финландия

  Галатея Коликова е ръководител СТИВ-Стокхолм, с акредитация за Хелзинки и Осло от 27 септември 2012 г. Притежава магистърска степен по Макроикономика с допълнителна специализация по Международно икономическо сътрудничество от УНСС. От 1999 г. е експерт в Министерство на икономиката и енергетиката, където работи в управление „Европейска интеграция” и в последствие дирекция „Външноикономическа политика”. Притежава и опит като търговски мениджър във фирма МОСТ ООД. Г-жа Коликова е специалист в областта на търговската и инвестиционна политика, както на България така и на Европейския съюз, участвала е в подготовката на присъединяването на страната ни към ЕС. След 01.01.2007 г. е активен участник в работните органи на Съвета на ЕС и Европейската комисия. В последната година и половина работи активно за развитие на двустранните икономически връзки между България и три от Северните държави. Владее английски език, ползва френски, руски и шведски.

 • Олег Маринов

  Олег Маринов

  Ръководител на Службата по търговско-икономическите въпроси към Посолството на Република България в град Хошимин, Виетнам

  Посолство на Република България във Виетнам

  Олег Маринов e Ръководител на Службата по търговско-икономическите въпроси в град Хошимин към Посолството на Република България във Виетнам, с акредитация и в Лаос, Мианмар, Филипините и Камбоджа. Магистър е по международни икономически отношения от УНСС. Работил е в Министерството на външните работи, в Министерството на икономиката, в агенция към Министерския съвет, в държавни и частни фирми. Има богат опит в областта на международната търговия, международните дипломатически и икономически отношения.

 • Атанас Голев

  Атанас Голев

  Технически директор

  Интерконсулт България

  Атанас Голев се дипломира, като инженер по телекомуникации в Технически университет – София. Неговият професионален опит включва повече от 25 години, като разработчик на софтуер, системен архитект и анализатор. Като технически директор в Интерконсулт България е отговорен за разработването и тестването на софтуер в компанията.