Меню:
Назад към
EVENTS.IDG.BG
Лектори
 • Юрий Генов

  Юрий Генов

  Изпълнителен директор и член на УС на Банка ДСК; Председател CIO Клуб

  Банка ДСК

  Юрий Генов е изпълнителен директор на Банка ДСК. Той е част от екипа на Банка ДСК от есента на 1999 г. – първоначално като директор на дирекция „Дългосрочно планиране и общобанкови проекти”, след което от 2004 г. е началник управление "Развитие и внедряване на ИТ системи". Преди да се присъедини към Банка ДСК е работил в ТБ Биохим - първо като експерт, а после като началник на отдел „Приложни системи”. Член е на клуба на ИТ мениджърите в България и е председател на Управителния съвет на CIO клуба. Носител е на престижната награда на Клуба на ИТ мениджърите в България “ИТ мениджър на годината” за 2009 г. в категория “Мениджмънт”.

 • Фреди ван ден Вингарт

  Фреди ван ден Вингарт

  Президент на EuroCIO

  Фреди ван ден Вингарт има 23 години опит в ExxonMobil Chemical, където заема различни ръководни позиции в ИТ (инфраструктура, приложения) и в бизнеса (управление на знанието, процесен реинженеринг, бизнес анализи). Той е работил в ExxonMobil Chemical в Белгия, Франция, Европа HQ и HQ в САЩ. Фреди ван ден Вингарт работи в Agfa-Gevaert Group от 2000 г. Той е вицепрезидент и CIO, отговарящ за Global Shared Service "Agfa ICS" (информационни и комуникационни услуги). Фреди е председател на EuroCIO (Европейска мрежа на CIO мениджърите) и представител на CIOforum Belgian Business. Член е на Управителния съвет на ADM.

 • Александър Иванов

  Александър Иванов

  Директор “Информационни технологии”

  Петрол АД

  Александър Иванов работи в Петрол АД от 15 години, като преди да постъпи в компанията е бил част от ИТ екипа на БТК. Професионалният му опит включва управление на редица  проекти в областта на ИТ. При постъпването си в структурите на Петрол АД, първоначално той започва работа в една от дъщерните компании на дружеството – Петрол Техника, която се занимава с обслужване и развитие на бензиностанциите. През този период той участва в проeктите по въвеждане на множество фискални системи, които тогава са новост в компанията. От 2013 г. е ИТ директор на Петрол АД. През 2014 г. компанията реализира мащабен проект по преминаване към хибриден облак.

 • Иван Такев

  Иван Такев

  CIO

  Гопет Транс

  Иван Такев е главен информационен директор на Гопет Транс където работи от януари 2010 г. Настоящата си длъжност той заема от юни 2014. В транспортно-логистичната компания, като системен администратор е работил по проекти, свързани със създаване на Active Directory, управление на международната корпоративна мрежа, управление на MS Windows Server 2008/2008r2 среда и редица други мрежови, софтуерни и хардуерни ресурси.Под негово ръководство в Гопет Транс е внедрено модерно WMS/ERP решение, което подпомага бизнес процесите в компанията. Понастоящем усилията му са насочени в това да превърне Гопет Транс в иноватор в областта на транспорта и логистиката, опирайки се на ползите от Industrial Internet of Things, BigData и мобилността.Иван Такев е системен инженер по телекомуникации и завършва магистърската си степен в UCL със специалност Internet engineering.

 • Веселин Рашин

  Веселин Рашин

  Директор "Бизнес оперативен център"

  УНИКА България

  Веселин Рашин е директор на бизнес оперативния център на УНИКА България. Притежава над седемнадесет годишен опит в застрахователния бизнес в България, като преди да поеме този пост е бил последователно финансов директор на УНИКА и на други две застрахователни дружества.УНИКА е една от най-динамично развиващите се компании в България в сектора на застраховането. Стремежът на компанията е непрекъснато подобряване на качеството и процесите и на обслужването на клиентите, и в резултат затвърждаване на лидерските позиции на УНИКА на българския пазар. От 2013 г. УНИКА България прилага иновативни схеми за клиентско обслужване чрез своя бизнес оперативен център, в който са концентрирани повечето важни бизнес процеси на дружеството.

 • Христо Христов

  Христо Христов

  Основател и изпълнителен директор на Дискордиа АД и член на УС на КРИБ

  Христо Христов e основател, изпълнителен директор и мажоритарен собственик на „Дискордиа“ АД. Освен в България, той създава компании под същия бранд и в Румъния и Украйна. През 2008 г. създава уникален модел за франчайз с тежкотоварни автомобили, а през 2012 г. въвежда иновативен високоефективен модел в областта на тежкотоварния автомобилен транспорт, който влезе в учебни програми на Санктпетербургския държавен инженерно-икономически университет. Учебно пособие за модела се ползва и в УНСС. Христо Христов е член на УС на КРИБ.

 • Ласло Пап

  Ласло Пап

  Партньор и управляващ директор

  i-Tango Ltd., Gartner България и Унгария

  Ласло е един от пионерите в областта на разработка на системи и QA в BBL Consulting Company през 90-те години. През 1996 г. той продължава кариерата си в Pannon GSM, където е ангажиран в различни проекти по организация и ИТ разработки в продължение на близо 10 години, като в края заема позицията Business Segment Unit Manager. Впоследствие Ласло става съдружник в Stratis IT Management Consultancy, където отговаря за координирането на търговските дейности в частния сектор. От 2011 г. Ласло е партньор и управляващ директор на i-Tango Ltd., независим и изключителен дистрибутор на услугите на Gartner за Унгария и България.Gartner е лидер в проучванията и консултантската дейност в областта на информационните технологии. Целта на местния екип от i-Tango е Gartner - в съответствие с международната позиция на анализатора – да стане важен лидер по отношение на анализите и независимото мнение на пазара на информационни технологии и да участва активно в местните ИТ общества.

 • Христо Стоянов

  Христо Стоянов

  Финансов директор

  Бони Холдинг АД

  Христо Стоянов е финансов директор на Бони Холдинг АД. Създадена преди повече от 25 години, днес Бони Холдинг АД е една от най-големите фирми в българската хранителна индустрия, лидер в производството на свинско месо, и е сред утвърдените производители на месни продукти и колбаси. Компанията включва ферми за хибридно и стоково свиневъдство, както и един от най-модерните месопреработвателни комплекси в Европа, който разполага с технологични възможности за производство на неограничена продуктова гама месни продукти.