Меню:
Назад към
EVENTS.IDG.BG
Събитието в медиите
Начало

15-а международна конференция по
информационна сигурност и съхранение на данни

Критичното значение на информационната сигурност и съхранението на данните за бизнеса и администрацията
29 септември 2016г., София Хотел Балкан, София

Организатори: ICT Media и ISACA-Sofia Chapter

Под патронажа на
Румяна Бъчварова, заместник министър-председател по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи

Със съдействието на
Държавна агенция „Национална сигурност“ и Министерство на отбраната

 


Дигитализацията и технологиите продължават да променят бизнеса, давайки на организациите както много нови възможности, така и излагайки ги на много заплахи. Киберпрестъпността продължава да ескалира – според проучването Global Economic Crime Survey 2016 на Price Waterhouse Coopers, киберпрестъпленията (с 32%) се издигат от 4-тата до 2-рата най-актуална заплаха за организациите в световен мащаб. В проучването са участвали 6, 337 човека от 115 държави в световен мащаб, като 35 % са представители на индустриалния сектор, 24 % на финансови институции, 14 % потребителски сектор; 7 % технологичен сектор, 6 % професионални услуги и 13 % други. Според резултатите повечето компании все още не са напълно подготвени или не разбират в достатъчна степен рисковете, пред които се изправят – доказателство за това е, че само 37% от организациите имат план за реакция при киберинциденти. Ангажираността на ръководството е от решаващо значение, но според проучването по-малко от половината от мениджърите се интересуват от състоянието на кибер готовността на тяхната организация. Според проучването 32 % от организациите са засегнати от киберпрестъпления, 34 % мислят, че ще бъдат засегнати през следващите две години и 61 % от CEO-тата изразяват загриженост към киберсигурността.
Сигурността в киберпространството е предизвикателство не само пред България, но и пред ЕС и света, ето защо тя е сред приоритетите на национално, но и на европейско и световно ниво. Как се гарантира сигурността на информационните системи, електронните комуникации и съхранението на данните на бизнеса и администрацията, какви са актуалните заплахи и как да им противодействаме, спрямо националната и европейски стратегии и политики, ще научим по време на 15-ата международна конференция по информационна сигурност и съхранение на данни.
Конференцията се организира от ICT Media и ISACA-Sofia Chapter за 15-а поредна година и традиционно е подкрепяна от Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерство на вътрешните работи, Министерство на отбраната и Държавна агенция „Национална сигурност“. За втора поредна година покана за патронаж е отправена към г-жа Румяна Бъчварова, заместник министър-председател по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи.

Инициативата е насочена към мениджъри и експерти, свързани с информационната сигурност, от всички сегменти на икономиката:

  • Директори и мениджъри "Информационна сигурност"
  • Мениджъри “Управление на риска”
  • Мениджъри „Инфраструктура“
  • Системни архитекти
  • Инженери по сигурността
  • ИТ мениджъри
  • ИТ одитори
  • Одитори по информационна сигурност
  • Консултанти


Как протече събитието през 2015 г:
http://events.idg.bg/bg/2015/security//video


Технологичен партньор на конференцията: