Меню:
Назад към
EVENTS.IDG.BG
Начало

Втори национален форум

“3D печатът – предвестникът на 4-ата индустриална революция”

16 март 2017 г., конферентен център Капитал Форт, София


Индустрията на 3D печата се развива изключително бързо и предлага на бизнеса многообразие от възможности за възприемане на технологията. На пазара вече се появяват компании, предлагащи принципно нови продукти и услуги в напълно различни сегменти - от домашни развлечения до строеж на сгради. 3D принтерите все по-интензивно се използват в производството на машини, автомобили, потребителски стоки, както и за тестове на на детайли с цел физическа оценка на параметрите на създаваните обекти преди масовото производство.
През последните 3 десетилетия в индустрията е натрупан значителен опит в използването и предлагането на пазара на 3D технология за печат и сканиране. Заложената основа и същественото намаление на цените доведе до появата на все по-широк асортимент от машини за 3D печат. Именно съвременният прогрес в технологиите открива пътя към нови видове бизнес, а в областта на производството настъпва истинска епоха на възраждане. След силния интерес към първото издание на Националния форум, посветен на 3D печата и 3D сканирането, през 2016 г.
ICT Media за втора поредна година ще предложи иновативна среда за дискусии между потребители и производители, както и демонстрационна зона, където ще намерят място най-модерните образци на машини за 3D печат и сканиране.


Акценти на програмата:

  • 3D печатът в контекста на 4-ата индустриална революция: анализи, прогнози и тенденции
  • Адитивно производство, визуализация, медицина - многото лица на 3D печата
  • Демонстрационна зона: 3D печатът: технологии, техники, процеси и модели


Към кого е насочен форумът

Събитието е насочено към представители на производствени компании: машиностроене, металообработка, автомобилостроене, самолетостроене, производство на пластмасови изделия, прозводство на алуминиеви и пластмасови профили, производство на опаковки, производство на инструментална екипировка, производство на механични системи; представители на архитектурни и проектантски бюра, строителни компании, Монетния двор, рекламни и дизайнерски агенции, на университетите и БАН, Медицинска академия и медицински научно-изследователски центрове, зъботехнически лаборатории, музеи – археологически, исторически и др., етнографски къщи и др.


Очаква се събитието да бъде посетено от управители и изпълнителни директори, главни оперативни директори, директори "Производство", криейтив директори, ИТ директори, ИТ експерти, ръководители на проекти, конструктори, технолози, консултанти, архитекти, инженери, медицински специалисти, представители на научните среди.

Как протече събитието през 2016 г. на http://events.idg.bg/bg/2016/3D//videoТехнологичен партньор на конференцията: