Меню:
Назад към
EVENTS.IDG.BG
Лектори
 • Йорданка Фандъкова

  Йорданка Фандъкова

  Кмет

  Столична община

  Йорданка Фандъкова е български учител и политик от ГЕРБ. Тя е заместник-кмет на Столичната община (2005 – 2009) и министър на образованието, младежта и науката (от 27 юли 2009). На 15 ноември 2009 г. печели изборите за кмет на Столичната община и полага клетва за кмет на 23 ноември 2009 г., с което става първата жена на този пост.Завършва 35-та руска езикова гимназия „Добри Войников“ в София и Софийски университет „Св. Климент Охридски“ със специалност „Руска филология“. След това работи като учител (от 1985) и директор (от 1998) в 73-то Средно общообразователно училище „Владислав Граматик“ в София.

 • Таня Косева-Бошова

  Таня Косева-Бошова

  Председател на Управителния съвет

  Асоциация на собствениците на бизнес сгради (АСБС)

  Таня Косева-Бошова има 15 години опит на пазара на бизнес имоти в България. Била е партньор и изпълнителен директор на някои от най-големите и най-успешни компании свързани с недвижими имоти в страната – Colliers International, Landmark Property Bulgaria и European Trade Center.От 2009 до 2014 г. и отново от юли 2016 г. до момента Таня Косева-Бошова е изпълнителен директор на European Trade Center. Тя участва в развитието на проекти в гр. София (офис комплекс European Trade Center) и гр. Бургас (търговско-развлекателен център Burgas Plaza).Преди присъединяването си към European Trade Center, тя е била изпълнителен директор на Landmark Property Bulgaria. Работила е в Colliers International осем години, като четири от тях е била управляващ партньор на българския офис.През 2007 г. успешно инициира и завършва промяна на българското законодателство по отношение на премахване на ограничение на срока за отдаване под наем в България.Таня Косева-Бошова е председател на управителния съвет на сдружение с нестопанска цел "Дамски форум".Тя е дипломирана от Американския университет в Благоевград със специалности "Икономика" и "Бизнес администрация".

 • Станимир Николов

  Станимир Николов

  Председател на борда на директорите на Българска аутсорсинг асоциация (БАА) и изпълнителен директор на ЕПАМ Системс България

  Г-н Станимир Николов е избран за председател на Борда на директорите на Българската аутсорсинг асоциация през март 2017 г. Това е естествено продължение на неговото активно участие в асоциацията като член на Борда на директорите в последните две години.От септември 2014 г. г-н Станимир Николов е управляващ директор на EPAM Systems Bulgaria, международна компания, водещ доставчик на комлексни, програмни, инженерни решения и технологични услуги. Неговият професионален път включва старши мениджъски позиции в Concentrix и IBM.Опитът на г-н Николов в индустрията за аутсорсинг на бизнес процеси и информационни технологии са ценен ресурс за Българската аутсорсинг асоциация в съответствие с нейната мисия да направи аутсорсинга водеща индустрия в България и да гарантира нейния растеж, авторитет, надеждност, иновативност и социална отговорност.

 • Доц. д-р инж. Аделина Алексиева-Петрова

  Доц. д-р инж. Аделина Алексиева-Петрова

  Зам. декан по иновативни и образователни проекти, ФКСУ

  ТУ-София

  Аделина Алексиева-Петрова е заместник декан по иновативни и образователни проекти на Факултет по Компютърни системи и управление при Технически университет-София. Професионалната й ориентация е в областта на електронното и дистанционното обучение,  използването на информационните технологии в образованието,  разработване на Интернет приложения и семантичен уеб.  Аделина Алексиева-Петрова има докторска степен по Компютърни системи, комплекси и мрежи, магистър инженер по компютърни системи и множество специализации по Проектиране на обучението от Университет Twente (Холандия), Personal Software Process и Leading a Development Team от Carnegie Mellon University (Питсбърг, Пенсилвания, САЩ). През последните 10 години е участвала в проектирането и разработката на множество международни и български научни проекти в областта на електронното обучение.

 • Виктория Лазова

  Виктория Лазова

  Оперативен директор

  ICT Media